Pompy śrubowe WANGEN MX-R

Ocena:

5/5 | 1 głosów

Pompy gardzielowe o konstrukcji zapobiegającej tworzeniu się osadów na ściankach zasobnika.

Pompy śrubowe Wangen serii MX zaprojektowano do wymagających higienicznych procesów transportu i dozowania w przemyśle spożywczym i napojowym, farmaceutycznym i kosmetycznym. Najnowocześniejsze funkcje konstrukcyjne umożliwiają doskonałą łatwość czyszczenia i konserwacji. Dlatego pompa jest dostępna ze wszystkimi powszechnymi certyfikatami. Pompa ślimakowa MX-R o specjalnym kształcie zasobnika zapobiega nadmiernemu osadzaniu się pompowanego produktu na ściankach. Podajnik znajdujący się w części ssawnej pompy zapewnia efektywne tłoczenie. 

 

Spis treści:

Charakterystyka - pompy ślimakowe MX-R

Pompy higieniczne MX-R - aplikacje i media

Dane techniczne 

 

Charakterystyka - pompy ślimakowe KL-RF

Pompy MX-R dzięki poniższym cechom są wysoce skuteczne w wymagających branżach higienicznych:
•    stożkowy przenośnik ślimakowy pozwala na optymalne opróżnianie dna leja,
•    położenie uszczelnienia mechanicznego ułatwia czyszczenie,
•    dobrze zaprojektowane punkty separacji zapewniają łatwy demontaż,
•    kształt zasobnika zapobiega tworzeniu się osadów na ścianach leja, 
•    istnieje możliwość dostosowania dodatkowego leja rozszerzającego,
•    stabilny przenośnik ślimakowy gwarantuje niezawodne dostarczanie medium do pompy na krótko przed jej montażem, 
•    przeładowanie w tunelu pompy zapewnia wydajne przenoszenie,
•    opcja z płytą bazową,
•    doskonałe właściwości dozujące.

 

Pompy higieniczne KL-RF - aplikacje i media

Pompy ślimakowe MX-R stosowane są do procesów dozowania i transportu szerokiej gamy płynów, od bardzo lepkich do "hermetycznych", również o wysokiej zawartości ciał stałych. Przykładowe produkty dla pompy MX-R: 

  • masa biszkoptowa,
  • masło,
  • lody,
  • pasztet mięsny,
  • drożdże,
  • jogurt,
  • masa fondant,
  • pasta z oliwek,
  • ser topiony,
  • bloki masła i margaryny,
  • pozostałości po fermentacji,
  • ciasto o wysokiej lepkości w przemyśle piekarniczym,
  • owoce, takie jak truskawki, w tym owoce mrożone,
  • mieszanka czekoladowa o wysokiej lepkości, mieszanki marcepanu i cukru (lukrecja itp.)
  • przetwory mleczne o wysokiej lepkości, takie jak twaróg,
  • produkty sojowe o wysokiej lepkości (okara),
  • produkty mięsne, takie jak surowa mieszanka mięsa mielonego, kiełbasy lub karmy dla zwierząt,
  • produkty farmaceutyczne.

Przykładowa aplikacja dla pompy śrubowej MX-R w przemyśle piekarnicznym:

Medium: ciasto
Przepływ: 5800 l/h
Ciśnienie: 6 bar
Lepkość: 12000 mPas

DANE TECHNICZNE
Maksymalna różnica ciśnień do 80 bar
Natężenie przepływu od 5 do 100000 l/h
Pompy śrubowe WANGEN KL-RF Hygienic

Pompy śrubowe WANGEN KL-RF Hygienic

Pompy gardzielowe z bezobsługowym uszczelnieniem mechanicznym i samoopróżniającą dyszą wylotową. 

wangen
Pompy śrubowe WANGEN KL-RL Hygienic

Pompy śrubowe WANGEN KL-RL Hygienic

Pompy gardzielowe zapewniające niemal bezpulsacyjny przepływ. Z opcją ogrzewania lub chłodzenia.

wangen
Pompy śrubowe WANGEN KB-SL Hygienic

Pompy śrubowe WANGEN KB-SL Hygienic

Pompy samozasysające w udoskonalonej wersji typoszeregu pomp ślimakowych Wangen przeznaczonych do przemysłu spożywczego.

wangen
Pompy śrubowe WANGEN Hyline

Pompy śrubowe WANGEN Hyline

Pompy samozasysające o konstrukcji zapobiegającej sedymentacji pompowanego medium.

wangen
Pompy śrubowe WANGEN KL-SL

Pompy śrubowe WANGEN KL-SL

Pompy samozasysające łatwe w czyszczeniu do pracy w trybie ogrzewania lub chłodzenia. 

wangen
Pompy śrubowe WANGEN MX-F

Pompy śrubowe WANGEN MX-F

Pompy samozasysające higieniczne do opróżniania beczek i naczyń zawierających media o wysokiej lepkości.

wangen
Pompy śrubowe WANGEN MX-T

Pompy śrubowe WANGEN MX-T

Pompy samozasysające higieniczne do mediów wodnych lub bardzo lepkich.

wangen
Pompy śrubowe WANGEN MX-S

Pompy śrubowe WANGEN MX-S

Pompy samozasysające do wymagających higienicznych procesów transportu i dozowania

wangen